In een samenleving waar waardering uitgaat naar talig, rationeel en analytisch denken en waar cultuur steeds meer naar de achtergrond verdwijnt, voel ik me als kunstenaar, kunstleerkracht en mens niet altijd thuis. Ik geloof namelijk sterk in het belang van cultuur: het is wie we zijn, doet ons nadenken over onze plek in de wereld en leert ons ons uit te drukken. Voor mij is cultuur en kunst als onderdeel van cultuur een wijze van bestuderen, begrijpen, vertalen en reflecteren. Kunst is namelijk een taal die niet talig is, maar door mezelf en vele anderen vaak beter begrepen wordt dan elke andere taal. Door bij wijze van spreken al tekenend te bestuderen, al schilderend te begrijpen, al drukkend te vertalen en al ervarend te reflecteren, vind ik mijn weg in deze samenleving. Daarom ben ik ervan overtuigd dat cultuur en kunst of anders gezegd cultureel denken evenveel waardering verdient als alle andere erkende denkwijzen in onze samenleving. Met mijn artistiek en educatief werk wil ik anderen inspireren om ook een eigen weg te zoeken en te vinden alsook hen uitdagen om een plek in de wereld in te nemen.
Naast kunstenaar en kunstleerkracht ben ik ook imker. Door een bloementekort, pesticiden en parasieten komt de honingbij in onze gebieden nauwelijks of niet in het wild voor en is ze afhankelijk van de kweek en zorg van imkers. Verschillende reeksen van mijn zeefdrukken, houtsnedes en schilderijen verwijzen naar dit menselijk ingrijpen in de natuur en naar de maat die gehouden wordt tussen menselijk en natuurlijk. Verder inspireert de vormgeving van de natuur me, die er op het eerste oog organisch en willekeurig uitziet, maar waarachter geordende en zelfs geometrische structuren schuilen. De honingraat is hier een voorbeeld van. De haast wiskundige correcte wijze waarop deze door de honingbij opgebouwd is, geeft de indruk onnatuurlijk en kunstmatig te zijn. Tot slot ben ik gepassioneerd door kleur en haar rijkdom. Kleur kan vanuit zowel wetenschappelijk, visueel als gevoelsmatig vlak benaderd worden. Deze gelaagdheid raakt me diep en vormt dan ook een gekleurde draad doorheen mijn werk en leven.
Na verschillende opleidingen zoals Schilderkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen, Grafiekkunst in het deeltijds kunstonderwijs en Atelier Blauwhof vzw en Grafische Vormgeving in het avondonderwijs gevolgd te hebben, maak ik zowel vrij als opdrachtwerk en geef ik workshops. Atelier Alexandra Vinck herbergt deze verschillende artistieke activiteiten.
Heb je nog vragen, interesseert een werk je of wil je samenwerken? Ik hoor 't graag!